Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Predistributie van stabiele jodiumtabletten - Hulpformulier

Welke collectiviteit moet jodiumtabletten ter beschikking hebben? Hoeveel doosjes?

In alle apotheken in het land kan je uit voorzorg gratis stabiele jodiumtabletten halen. Dit staat zo beschreven in het nationaal nucleair noodplan.

De verdeling van deze tabletten is voornamelijk bedoeld voor alle inwoners en collectiviteiten van de nucleaire noodplanningszones: binnen de 20 km rond de kerninstallaties van Doel, Tihange, Mol-Dessel, Chooz (FR), Borssele (NL) en binnen de 10 km rond het IRE in Fleurus.

Daarnaast is er in héél België bijzondere aandacht voor de meest kwetsbare groepen van de bevolking: kinderen (onder de 18 jaar) en zwangere of borstvoeding gevende vrouwen. Behoor jij of iemand in jouw gezin tot één van deze drie doelgroepen? Ben jij de verantwoordelijke van een collectiviteit met kinderen? Dan raden we aan om ook uit voorzorg stabiele jodiumtabletten te halen bij de apotheker.

Om te weten te komen of jouw collectiviteit ook over jodiumtabletten moet beschikken, vul het onderstaande hulpformulier in.

  • Huidige Jouw collectiviteit
  • Rekenmachine om het aantal jodiumtabletten voor jouw collectiviteit te berekenen
  • Jouw informatie
  • Voltooid
Je bent:

Het Nationaal Crisiscentrum respecteert de persoonlijke levenssfeer van zijn bezoekers. De gegevens die je invult worden enkel gebruikt om te berekenen hoeveel jodiumtabletten nodig zijn voor jouw collectiviteit en om indien je dit wenst een samenvattende mail naar jou te sturen. Via deze website worden er geen persoonsgegevens van jou bewaard.